Ciastka. Pyszne, syte i zdrowe. To właśnie mój sposób na przejrzałe banany, które moje dzieci nie chcą ruszyć. Ciastka wymagają 10 minut naszego wysiłku i około 35 pracy piekarnika.
3 bardzo dojrzałe banany – rozgniatamy widelcem
musli (płatki owsiane, suszone owoce – żurawina, rodzynki itd., orzechy) – szklanka
Bio melasa / miód / ksylitol – ja do przepisu wykorzystałam łyżkę melasy
2 łyżeczki cynamonu
masło orzechowe – 100% orzechów – 2 łyżki
3 bardzo dojrzałe banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy masło orzechowe, melasę. Widelcem razem rozgniatamy i mieszamy. Następnie cynamon i musli. Łyżką formujemy ciastka na papierze do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach w termoobiegu około 35 minut.
Smacznego. Aneta
wyglądają bardzo smakowicie, chętnie wypróbuję 🙂
jak dla mnie, są pyszne
Ze względu na dietę, spożywam tylko niedojrzałe banany.
Świetny pomysł i banany ja ciastka natychmiast zjedzone 🙂
Kocham banany i masło orzechowe, widząc przepis z takimi składnikami nie wyobrażam sobie żeby mogło nie smakować.
Bardzo fajny przepis, na pewno wykorzystam w swojej kuchni