Co może wyjść po dodaniu makreli i szpinaka?

Co może wyjść po dodaniu makreli i szpinaka?

Otóż dysponując jeszcze ciastem francuskim możemy przygotować  pyszne roladki. Jestem zwolenniczką dań szybkich, prostych, zdrowych i pysznych, dlatego to danie leży w wysokiej hierarchii moich kulinarnych wyczynów. W nawiązaniu do wpisu – klik , w którym wypowiadam się o poprawie nastroju, przedstawiam wam przepis z wędzoną makrelą:

1 wędzona makrela – obrana z ości

szpinak – liście blendujemy bądź bierzemy opakowanie mrożonego szpinaku

3 ząbki czosnku – wyciskamy

sól, pieprz

2 jajka

ciasto francuskie

 

Szpinak gotujemy w rondelku dodając czosnek i przyprawy. Dodajemy 2 jajka i jeszcze gotujemy przez ok 3 minuty mieszając.  Na koniec dodajemy wędzoną makrelę. Mieszamy wszystko razem. Ciasto francuskie rozkładamy (można je skropić delikatnie oliwą z oliwek) i nakładamy farsz na ciasto francuskie. Ciasto zwijamy ciasno w rulon i kroimy na około 5 cm krążki. Zapiekamy w piekarniku. To same danie możemy zrobić z naleśnikami (zamiast ciasta francuskiego).

Smacznego.

Aneta

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Reader Comments

Write a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial