Otóż dysponując jeszcze ciastem francuskim możemy przygotować pyszne roladki. Jestem zwolenniczką dań szybkich, prostych, zdrowych i pysznych, dlatego to danie leży w wysokiej hierarchii moich kulinarnych wyczynów. W nawiązaniu do wpisu – klik , w którym wypowiadam się o poprawie nastroju, przedstawiam wam przepis z wędzoną makrelą:
1 wędzona makrela – obrana z ości
szpinak – liście blendujemy bądź bierzemy opakowanie mrożonego szpinaku
3 ząbki czosnku – wyciskamy
sól, pieprz
2 jajka
ciasto francuskie
Szpinak gotujemy w rondelku dodając czosnek i przyprawy. Dodajemy 2 jajka i jeszcze gotujemy przez ok 3 minuty mieszając. Na koniec dodajemy wędzoną makrelę. Mieszamy wszystko razem. Ciasto francuskie rozkładamy (można je skropić delikatnie oliwą z oliwek) i nakładamy farsz na ciasto francuskie. Ciasto zwijamy ciasno w rulon i kroimy na około 5 cm krążki. Zapiekamy w piekarniku. To same danie możemy zrobić z naleśnikami (zamiast ciasta francuskiego).
Smacznego.
Aneta
Nigdy nie robiłam eksperymentów z rybami 😉
pycha! 🙂
Takie połączenie mnie zwykle opychało, ale spróbuję.
Wygląda fantastycznie i jestem pewna, że tak samo smakuje 🙂
Coś zupełnie mi nie znanego… Ale uwielbiam makrele, więc chętnie spróbuję czegoś nowego 🙂
pychotka <3
Mój narzeczony ma długie zęby na szpinak. Mimo że ja lubię, raczej rzadko gości w naszym domu.
Ciasto francuskie uwielbiam wiec zawinac moge w nie dosłownie wszystko i będzie smacznie 😉
Pysznie wygląda
Na pewno coś pysznego! Uwielbiam oba składniki, wiec na pewno skorzystam z przepisu!
Szpinak kocham, ale połączenia z makrelą bym nie strawiła ??