W nawiązaniu do poprzedniego wpisu – klik tym razem zachęcam Was do zrobienia muffinek z tarty wypełniając je szpinakiem, fetą i serem mozzarellą oraz pieczarkami i serem.
Ciasto na tartę – klik przepis
Ze szpinakiem
Szpinak
3 ząbki czosnku
ser feta
sól, pieprz
Szpinak smażymy z wyciśniętymi ząbkami czosnku i przyprawami. Posypujemy serem mozzarella. Pieczemy 8 minut w piekarniku w 180 stopniach.
Z pieczarkami
pieczarki (obieramy, kroimy) smażymy i posypujemy solą
papryka czerwona – kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek
ser mozzarella
sól, pieprz
Ser mieszamy z usmażonymi pieczarkami i papryką. Dodajemy przyprawy. Mieszamy. Pieczemy 8 minut w piekarniku w 180 stopniach.
Aneta
Bardzo chętnie skosztowałabym takich muffinek. Ciekawa alternatywa dla wszystkich słodkich wersji 🙂
Fajny pomysł na wykorzystanie ciasta na tartę 🙂
Bardzo lubię wytrawne muffinki chociaż nigdy jeszcze takich nie robiłam
W sam raz na karnawałowe przyjęcie.
Uwielbiam szpinak a więc z chęcią zjadałabym
Ale pyszności!
Uwielbiam szpinak,pieczarki ,ser.
Bardzo chętnie wykorzystam przepisy.
Narobiłaś mi smaka!!!
Pozdrawiam-)
Te ze szpinakiem zrobię na pewno! Uwielbiam szpinak w każdej postaci!
Wyglądają pysznie 🙂 Idealne na spotkanie z przyjaciółmi 🙂