Nadziewany bakłażan

Nadziewany bakłażan

Dzień dobry moi Drodzy!
jaka jest różnica między wielbłądem a człowiekiem?😁wielbłąd może pracować nie pijąc przez cały tydzień; człowiek może przez tydzień pić nie pracując. Taki cytat znalazłam dla Was przy poniedziałku.
😜😏Dzisiaj poniedziałek i dzisiaj czas na przepis.  🥦🍉🥭🥦🍆🍈
❗️⛹️‍♀️🏋️‍♀️Jednak na rozgrzewkę proponuję Wam kilka motywujących myśli:

1. Zrób dzisiaj coś, za co podziękujesz sobie w przyszłości.
2. Przestań mówić „chcę to zrobić”. Zacznij mówić „zrobię to”!
3. Przegrywa nie ten który upadł, lecz ten który nie chciał powstać.
4. Motywacja jest tym, co pozwala zacząć. Nawyk jest tym, co pozwala Ci wytrwać.
💪💪💪

😁 Po rozgrzewce czas na coś smacznego:
dzisiaj w roli głównej BAKŁAŻAN
1 bakłażan
1 mała cebula
3 łyżki kaszy kuskus
1/3 dyni piżmowej
przyprawy: sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek
olej
bulion / jarzynkowa – polecam

Bakłażan wydrążamy, kroimy lub siekamy w blenderze, przyprawiamy i smażymy. Cebule kroimy drobno i smażymy. Dynię kroimy w kostkę, polewamy olejem i pieczemy 20 – 30 minut w temp. 180 stopni. Kuskus zalewamy gorącym bulionem. Wszystko razem łączymy, wypełniamy łódeczki bakłażana i zapiekamy 15 minut w piekarniku w 180 stopniach.

Smacznego i miłego poniedziałku😄😁

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Reader Comments

Write a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial