Kotlety z bakłażana

Kotlety z  bakłażana

Zakochałam się w tym smaku. To wersja wegetariańska, czyli z jajkami.  Potrzebny jest nam bakłażan, przyprawy, mąka kukurydziana, jajko, płatki drożdżowe (opcjonalnie) i olej. Bakłażana obieram ze skórki, kroję uzyskawszy około 4-5 „kotletów”, solę każdy z nich z obu stron i odstawiam na noc do lodówki. Na drugi dzień doprawiam pieprzem, obtaczam w mące kukurydzianej, potem w jajku, a potem ponownie w mące lub w łatkach drożdżowych. I smażę z obu stron na patelni.

Poniżej w wersji z frytkami z batatów i brokułami. Smacznego. Aneta

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Reader Comments

Write a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial