Kotleciki bezmięsne z pieczarkami

Kotleciki bezmięsne z pieczarkami

Zostało mi 10 pieczarek. Leżą tak sobie, na stole i zastanawiam się co z nimi zrobić.  Coś szybkiego, coś prostego. Pukam palcami w blat, wystukując rytm który słyszę w tle. Otwieram szufladę z makaronami, kaszami…. odkąd zrobiłam w niej porządek mogę oszacować moje zaplecze „produktowe” jednym szybkim spojrzeniem. Kasza jaglana, jęczmienna, bulgur, gryczana, makaron wstążki, nitki, ryż….  rysuje palcem po opakowaniach i po namyśle wyciągam kaszę jaglaną. Wypłukuję ją, przelewam wrzątkiem, aby pozbyć się goryczy, wrzucam do wrzącego bulionu i gotuję 15 minut. Hm…. jest ser żółty…. zostało mi ok 100 g startego sera, gdyż resztę spożytkowałam na pizzę. Ścieram pieczarki na średnich oczkach, dodają do nich kaszę, ser żółty i pyszne swojskie jaja. Rozpuszczam na patelni olej kokosowy, formuje kotlety, obtaczam je w bułce tartej i smażę. Malutkie, okrągłe…..pyszne.  

Kasza jaglana (4-5 łyżek)

pieczarki (ok..10)

ser żółty starty 150 – 200 g

4 jajka

bulion

olej kokosowy

Aneta

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Reader Comments

Write a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial