Pyszna, rozgrzewająca, zdrowa i w sam raz na jesienne dni – mowa o herbacie z imbirem! Dzisiaj zaproponuję Wam produkt z imbiru, który jest świetny w połączeniu z herbatą lub wodą, cytryną i miodem. Popularnymi dodatkami do naparu imbirowego są miód, cytryna, goździki, cynamon czy kardamon. To od Was zależy co wybierzecie, aby zadowolić swoje podniebienie. O właściwościach leczniczych imbiru przeczytamy na wielu stronach internetowych, o tym, że m.in. zawiera białko roślinne i błonnik oraz sole mineralne – głównie żelaza wapnia i magnezu. A swoje najważniejsze właściwości imbir zawdzięcza olejkowi eterycznemu, w którym znajdują się bardzo cenne, specyficzne dla tej rośliny substancje lecznicze. Herbatka z imbiru działa nie tylko przeciwbakteryjnie, lecz również przeciwwirusowo, przeciwpierwotniakowo i przeciwpasożytniczo. Dlatego wartą ją pić! Zaproponuję dzisiaj Bio sok imbirowy 95%, który kupiłam z polecenia koleżanki. Uwielbiam go.
Objętość netto: 250 ml
Składniki: ekologiczny sok z korzenia imbiru* 95%, naturalna woda mineralna i skoncentrowany ekologiczny sok z cytryn* 5%
Dodajesz go do wody lub herbaty, a w połączeniu z miodem cytrynką napój jest pyszny – gorąco polecam!
Aneta