Placki jaglano – cynamonowe

Placki jaglano – cynamonowe

Uwielbiam te placki z dwóch powodów, po pierwsze, że zawierają jabłka, a po drugie cynamon. Są bardzo szybkie w przygotowaniu i stanowią idealną przekąskę, niskokaloryczną. Do przygotowania placków niezbędne są składniki:

banan,

4 łyżki płatków jaglanych,

1 – 2 jajka,

łyżeczka cynamonu,

jedno starte jabłko

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – opcjonalnie (wersja muffinki)

1 łyżeczka cukru trzcinowego

Banana miażdżymy widelcem i dodajemy jajko. Mieszamy. Następnie dodajemy płatki, cynamon, starte jabłko i cukier trzcinowy (jeśli chcemy, aby placki były słodsze dodajemy 2 łyżeczki cukru trzcinowego).  Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Placek smażymy analogicznie jak naleśniki, delikatnie go przekładając. Możemy również ze zmieszanych produktów zrobić wersje „muffinkową”, wtedy dodajemy jeszcze 1 jajko i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. I pieczemy je w temp. 180 stopni przez 15 – 20 minut.

Całość posypujemy startym jabłkiem i odrobiną cynamonu. Ja uwielbiam je.

Smacznego!

Wpis przygotowała:

Aneta

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Write a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial