Jesienny zastrzyk energii na talerzu

Jesienny zastrzyk energii na talerzu

Same cudowności… bakłażan, dynia piżmowa, cebula, czosnek, pomidory, czerwona fasola, marchew, szpinak, papryka czerwona, passata i przyprawy: sól, pieprz ziołowy, kurkuma, czosnek niedźwiedzi – to wszystko zapiekane w piekarniku plus frytki z batatów. Lubicie takie warzywne cuda na talerzu? ??

1 bakłażan

1 dynia piżmowa,

1 cebula

czosnek – 2 ząbki

pomidory – 2

czerwona fasola – puszka

marchew – 1 duża,

szpinak – 2 garści

1 papryka czerwona

passata – 400 g

i przyprawy: sól, pieprz ziołowy, kurkuma, czosnek niedźwiedzi

Dynie piżmową, cebulę i bakłażana kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, kroimy. Marchew kroimy w plastry a paprykę w kostkę. Mieszamy wszystkie warzywa, dodajemy trochę wody, passatę i przyprawy i zapiekamy 45 minut w piekarniku w garnku – ja wykorzystuję do tego bułgarski garnek gliniany – GJUWECZ.

 

 

Aneta

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Reader Comments

Write a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial