Można powiedzieć, że jest to wpis, który jest jednocześnie zapowiedzią naszego e-booka kulinarnego. Kuleczki są cudowne, pyszne i uwielbiam je. Mam nadzieję, że Wam również przypadną do gustu.
Kuleczki kasztanowe – daktylowe
(porcja na około 15 kuleczek)
200 g daktyli
kasztany jadalne w łupinach – 9 szt.
2 łyżki kakao
łyżka masła orzechowego 100% orzechów arachidowych
Daktyle namoczyć w gorącej wodzie na 10 minut. Kasztany wyjąć z łupin. Odsączyć wodę z daktyli zostawiając około jednej łyżeczki wody. Dodać kasztany i zblendować. Następnie dodać kakao i masło orzechowe. Zblednowac całość. Formować kuleczki i obtoczyć je w kakao. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Aneta
Wszystkie kuleczki zjadłam oczami 🙂 Wyglądają pysznie, a ja uwielbiam takie łakocie. Koniecznie muszę wypróbować 🙂
Wyglądają fantastycznie i są tak proste do zrobienia. Nabrałam na nie ochoty
Całkiem smacznie brzmi, zamiast cukru , fajny pomysł…
Chętnie spróbowałabym takich kuleczek , na pewno dodałyby mi energii na jesienne dni 🙂
Muszę koniecznie zrobić!!!!!
Uwielbiam! Po prostu uwielbia!