Gulaszowa… ulubiona

Gulaszowa… ulubiona

Nie jestem zwolenniczką zup, ale ta wyjątkowo mnie zachwyciła, może dlatego, że jadłam ją w wykonaniu mojej mamy, która ma niesamowity talent kulinarny. Nie wiem, ale wyjątkowo przypadła mi do gustu. 

mięso wieprzowe (1 kg) 

pieczarki (1/2 kg)

1 mała cebula 

puszka fasoli czerwonej

fasolka żółta

słoik cieciorki

2 papryki czerwone

1/2 papryczki chili drobno pokroić

kukurydza (puszka)

ziemniaki (3 duże)

Mięso wieprzowe obtaczamy w przyprawach, kroimy w kostkę, pieczemy w rękawie. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, podsmażamy z pokrojoną drobno cebulką. W międzyczasie robimy wywar. Mięso łączymy z pieczarkami i z wywarem. Dusimy. Dodajemy wcześniej opłukaną fasolę czerwoną z puszki, fasolkę żółtą, cieciorkę. Dusimy. Na koniec dodajemy pokrojone w większą kostkę świeże papryki czerwone, drobno pokrojoną papryczkę chili oraz kukurydzę. Osobno gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy je na końcu do zupy.

Dusimy pod przykryciem. 

Aneta

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Reader Comments

  1. Anetko wyglada to danie bardzo kusząco i sycąco idealne dla na chłodniejsze dni napewno zrobię mąż będzie zachwycony

Skomentuj Patryk Tarachoń Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial