Brownie z batatów druga odsłona

Brownie z batatów druga odsłona

Brownie  z czerwonej fasoli – tutaj przepis klik, brownie z batatów – tutaj przepis i dzisiaj czas na kolejne brownie i również z batatów, tyle, że w nieco w innej odsłonie składnikowej. 

2 duże bataty

2 banany

2 jajka

czubata łyżka masła orzechowego 100% orzechów

3 łyżki kakao

2 łyżki mąki kokosowej

150 g rodzynek

250 g mieszanki studenckiej (orzechy, rodzynki itp. )

łyżeczka proszku do pieczenia

Bataty obieram, kroję w mniejsze kawałki i gotuje ok. 45 minut w osolonej wodzie. Osobno blenduję banany i mieszam z masłem orzechowym, następnie z mąką kokosową, proszkiem do pieczenia, jajkami.  Dodaje ugotowane bataty, 2 łyżki kakao i wszystko blenduję, a na końcu dodaję rodzynki, i mieszankę studencką i mieszam.  Wstawiam do piekarnika na ok. 60 miny w temp. 180 stopni.

Aneta

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Reader Comments

Write a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial