Brownie z czerwonej fasoli – tutaj przepis klik, brownie z batatów – tutaj przepis i dzisiaj czas na kolejne brownie i również z batatów, tyle, że w nieco w innej odsłonie składnikowej.
2 duże bataty
2 banany
2 jajka
czubata łyżka masła orzechowego 100% orzechów
3 łyżki kakao
2 łyżki mąki kokosowej
150 g rodzynek
250 g mieszanki studenckiej (orzechy, rodzynki itp. )
łyżeczka proszku do pieczenia
Bataty obieram, kroję w mniejsze kawałki i gotuje ok. 45 minut w osolonej wodzie. Osobno blenduję banany i mieszam z masłem orzechowym, następnie z mąką kokosową, proszkiem do pieczenia, jajkami. Dodaje ugotowane bataty, 2 łyżki kakao i wszystko blenduję, a na końcu dodaję rodzynki, i mieszankę studencką i mieszam. Wstawiam do piekarnika na ok. 60 miny w temp. 180 stopni.
Aneta
Mniam już jestem ciekawa jak smakuje to brownie.
Uwielbiam takie połączenia! Muszę tego koniecznie wypróbować 🙂
Jadłabym:)) kupuję ten przepis w ciemno!
A to nawet nie wiedziałam, że taka fajną kombinację można skomponować.
Spróbuję zrobić, i zobaczę czy mi wyjdzie:) Poprzechadzam się jeszcze po twoich przepisać zobaczę co masz fajnego do zaoferowania:)
Pozdrawiam.
https://lifestyleworldblog.blogspot.com/
Nigdy nie jadałam ciasta z batatów, jedynie z fasoli i było znakomite. Chętnie sprawdzę ten przepis.
Bataty uwielbiam, ale w takiej wersji nie miałam okazji próbować 🙂
Uwielbiam brownie ;P polecam dodać trochę soku z buraka
Dziękuje, następnym razem spróbuję dodać.
Będę musiał spróbować. Dzięki
kocham takie pyszności