Potrzebujemy:
ciasto francuskie
szpinak (może być mrożony)
4 ząbki czosnku
jajko
sól, piperz
ser w plastrach cheddar
Szpinak podsmażamy na patelni, dodajemy 4 ząbki czosnku, 1 jajko, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy aby składniki się połączyły. Szpinakową masę trzeba przestudzić, aby była letnia. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w prostokąty, plastry sera cheddar kroimy i nakładamy na ciasto francuskie, a następnie nakładamy masę szpinakową. Zawijamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C ok 25 minut.
Uwielbiam ciasto francuskie i wszystko co z nim związane! <3
Pozdrawiam i zapraszam do mnie!
Zrobiłam, bo akurat miałam szpinak. Wyszło smokowite!!!
Uwielbiam takie połączenie! Akurat tak się złożyło, że miałam szukać przepisu na taką przekąskę
Cieszę się, że się przyda.
Kocham szpinak super proste twoje danie musze zrobic jutro.
Wow w takiej odsłonie jeszcze nie kosztowałam szpinaku mniam.
W takich chwilach żałuję, że odwiedzam blogi. I żałuję, że jestem na diecie 😀 Kocham ciasto francuskie i nie pamiętam kiedy ostatni raz miałam przyjemność jeść. Chyba wiem co będzie moim kolejnym cheat mealem 🙂
Polecam. 🙂
Pierwszy raz szpinak mi smakował. Dziękuję za przepis.
Cieszę się i to bardzo
Uwielbiam ciasto francuskie za to, że tyle można z niego wyczarować… świetna przekąska