Szpinak w cieście francuskim z serem cheddar

Szpinak w cieście francuskim z serem cheddar

Potrzebujemy:

ciasto francuskie

szpinak (może być mrożony)

4 ząbki czosnku

jajko

sól, piperz

ser w plastrach cheddar

Szpinak podsmażamy na patelni, dodajemy 4 ząbki czosnku, 1 jajko, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy aby składniki się połączyły. Szpinakową masę trzeba przestudzić, aby była letnia. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w prostokąty, plastry sera cheddar kroimy i nakładamy na ciasto francuskie, a następnie nakładamy masę szpinakową.  Zawijamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C ok 25 minut. 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Reader Comments

  1. W takich chwilach żałuję, że odwiedzam blogi. I żałuję, że jestem na diecie 😀 Kocham ciasto francuskie i nie pamiętam kiedy ostatni raz miałam przyjemność jeść. Chyba wiem co będzie moim kolejnym cheat mealem 🙂

Skomentuj Kasia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial