Ciastka musli

Ciastka musli

Ciastka musli – pyszne, szybkie, zdrowe.

Idealne jako przekąska w podróży czy też jako drugie śniadanie. Są przede wszystkim syte.

SKŁADNIKI:

garść płatków owsianych

2 banany

2 jajka

1/3 szklanki siemienia lnianego

1/3 szklanki sezamu

½ szklanki suszonej żurawiny

½ szklanki rodzynek

1/3 szklanki pestek słonecznika

1/3 szklanki pestek dyni

1 szklanka orzechów mieszanych (np. nerkowca, włoskich)

1/3 szklanki płatków migdałowych

2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego

1 łyżka oleju kokosowego

1 łyżka mąki owsianej

Banany, jajka, cukier /  miód, mąkę bledniemy.  Do masy dodajemy pozostałe składniki i wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Czasem ścieram jeszcze 1 jabłko i dodaję pół łyżeczki cynamonu. Wymieszane składniki nakładamy łyżką do formy na muffinki, wcześniej wysmarowanej olejem kokosowym.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 25-20 minut.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Write a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial